Пералня, сушилня и бойлер – да намерим подходящото място

шкафовете в кухнята по поръчка

Днес ще обърнем внимание как да намерим най-подходящото място за сушилня (пералня, бойлер ) за тези така необходими уреди за домакинството.

Пералня и сушилня

В жилищата с голяма площ и мокро помещение проблемът бързо е решен – двата уреда заемат определеното за тях място.

В по-малките жилища пералнята често се поставя в кухнята. Там тя може да бъде свободно стояща, тип „за вграждане“ или свободно стояща зад врата.

Пералнята „за вграждане“ се монтира в отвор с габаритите на пералнята, който се затваря с врата. Вратата се монтира със специални панти за пералнята.

Възможно е зад врата да бъде поставена и пералня, която не е „за вграждане“, но нейната дълбочина трябва да бъде по-малка от 60 см.

Място за сушилня

Когато се използват и двата уреда, сушилня и пералня, поставянето им един над друг е много добър вариант. Така разположени, те могат да бъдат монтирани в гардероб в антрето или в изнесен шкаф на затворена тераса.

Шкафът на терасата също може да бъде затворен или отворен, според Вашето предпочитание. Предимството на отворения шкаф е, че въздухът от сушилнята излиза свободно. При затворения шкаф или вграден гардероб не се поставя гръб – фазер, за да може топлият въздух от сушилнята да циркулира свободно. Могат да се направят и допълнителни отвори в зависимост от конкретното разположение.

Бойлер

Част от хората избягват поставянето на бойлер във влажна среда – банята. Или предпочитат по-голяма вместимост, която не позволява монтирането му там.

Бойлерът може да се постави в антрето, ако има възможност, като той се монтира в гардероб или в отделен шкаф, съчетани с останалия интериор. 

В реализираните ни проекти на мебели по поръчка сме изработвали всеки от посочените по-горе варианти. Показваме ви снимки и ще се радваме да ви бъдем полезни за Вашето най-добро решение!